Кога е момента да си зададете въпроса , „Аз алкохолик ли съм?”

В ежедневието на всеки един н българин, винаги и по всяко време, в добро и лошо, неотменно и почти през всеки момент на денонощието, присъства алкохола . Без него просто е немислимо всяко едно празнично, и тъжно събитие, алкохола пожелава лека нощ на повечето български мъже, почти всяка вечер.За добро или за лошо винаги присъства, и когато дойде момента, в който не осъзнаваме защо го пием, значи наистина имаме проблем . Преди всичко трябва да се пие за удоволствие, а не за спорта, както постъпват повечето начинаещи пиячи. Основната грешка е да се набляга на количеството изпит алкохол, за да може в последствие това да стане повод за разговор, в който да се изтъкне изконсумираното количество, като основно достойнство и признак за мъжественост. Това не помага с нищо на консумиращия , дори в определени моменти , когато думите му се доближават до истинското количество , което е изпил , би му навредило .
-->
По-добрия вариант в случая е, не да кажеш, че си изпил една бутилка, а да имаш възможност да опиташ възможно най – високото качество от питието , което обичаш, макар и да са само 100 милилитра .
Реално погледнато нито един алкохолик не би си задал въпроса „Аз алкохолик ли съм?” , по простата причина , че вече знаят отговора на въпроса. Това означава, че ако знаете отговора на този въпрос, е крайно време да потърсите професионална лекарска помощ.Макар, че това не гарантира, че ще изоставите алкохола. Щом обичате да си пийвате, без да прекалявате, от друга страна, това не Ви прави алкохолик, но крачката е много малка.
Важно е, човек винаги да прави това , което му доставя удоволствие и го кара да се чувства щастлив, ако алкохола е това нещо, употребявайте го, но винаги с мярка, защото ако алкохола се превърне в порок, порочното веселие и щастие с този коварен ресурс, няма да нарани първо Вас, а ще започне от най-близките Ви хора.Което ще е мнооого кофти. Ако искате близките Ви да страдат заради Вас, по-добре да рискувате да отидете в затвора ,отколкото да станете алкохолик доживотно, макар че и затвора не е за предпочитане. Просто бъдете умерени и разумни . :)