Дали е лесно да си дебел ?

Защо винаги повечкото килограми се изтъкват като недостатък, вярно може да се контролират, но доста трудно и на много висока цена. И както гласи народната мъдрост, по-добре да си останеш дебел и сит, отколкото да си дебел и гладен . Като всяко отрицателно човешко качество, наднормените килограми също може да имат и положителни страни. Защо да е толкова лошо да си дебел? Напротив, в някои страни многото килограми имат съвсем различно значение, и дори колкото си по-дебел , толкова по-добре.
Но в родната действителност да си дебел е доста трудно, има особено висок процент на вероятност, когато си горд собственик на около 40 – 50 килограма отгоре, да станеш обект на неприятни подигравки. Това не е повод за притеснение, защото предимството , което може да се извлече от подобни ситуации е много ценно и полезно.
Дебелите хора са принудени да търпят тези подигравки, защото нямат избор, винаги се намира някой, който да им напомни, че заемат две седалки в автобуса, но погледнато от друга гледна точка, ако хората с наднормено тегло не се впрягат толкова, и успеят да усвоят, най – висшата степен на хумор, самоиронията, тогава ще им е повече от лесно, даже и забавно на моменти.
Ще успеят да възпитат в себе си едно доста полезно качество, ще им е по-леко да приемат гадните шеги, и ще започнат да се харесват. В никакъв случай, многото килограми не трябва да се превръщат в комплекс. Дебелите хора трябва да се харесват такива каквито са , защото даже и да отслабнат, те си остават дебели.Бил ли си някога дебел , то е за цял живот. Огромните хора имат огромни сърца, даже и да отслабнат, и нямам в предвид огромни сърца в анатомичния смисъл на думата, всеки който познава и общува с дебели хора, знае какво искам да кажа .
В повечето случаи приемат килограмите за нещо грешно, от което искат да се отърват или да прикрият, също така се мъчат да компенсират, като развиват положителни качества, което само обогатява общуването с тях. В някои редки случаи, се озлобяват и стават лоши, а един лош дебел човек , може да ти причини доста страдание, ако го изкараш от равновесие.
Хубаво ще е , ако се държим добре и подобаващо, не само със всички дебели хора , но и помежду си, тогава може и да се случи нещо хубаво на всички.