Сапунен сериал.


Много се дразня, когато в най-гледаното време започвам да превключвам каналите и в погледа ми започват да се навират всякакви сапунени простоти. Направо откачам, и в желанието да се измъкна по-бързо от това , превключвам все повече и повече , но попадам пак на същата простотия. Ужас, след 5 минутна борба с дистанционното най-сетне попадам на нещо сносно за гледане и всичко се успокоява.Но започвам да се замислям, защо дават по повечето канали такива сапунени бози, че даже и в най-гледаното време. Отговора е повече от лесен, аз може да не ги понасям, но една голяма грамада хора, ежедневно дебнат и чакат с огромен интерес поредната доза сапунена простотия да мине през ежедневието им и те за няколко момента да забравят своите лични проблеми и да се втурнат да съпреживяват простотиите , на главните герои , които участват в тези бози.

И защо го правят?Защото е по-лесно, защото им се предлага на готово, защото е достъпно, и защото ги устройва, като начин на забавление. Постепенно с минаването на времето и промивка на мозъка, дължаща се на няколко различни сапунени бози , хората забравят как са прекарвали нормално вечерите си , без да се подлагат доброволно на душевна трепанация .
И привикват към това състояние на забавление , като му се отдават все повече и повече докато не забравят изцяло всякакъв вид друго забавление.Вкарват живота и ежедневието си в един коловоз от еднообразие, от който трудно се излиза, ако нямаш желание да го направиш и това е.
Щом им харесва така нека го правят, но трябва да им се напомни на тези хора ,че ма и други начини да прекарат свободното си време , съществуват многократно по-забавни и полезни дейности , които с огромен успех могат да заместят употребата на сапунените бози, трябва само малко желание за промяна и един различен поглед .
Веднага би изникнал въпроса „И кои са тези дейности?” , за всеки е различно и всеки сам взима решението си , но просто избора да гледаш една повърхностна, скалъпена, сапунена боза , пред другите алтернативи , които можеш да си доставиш сам, е като да избереш да пиеш боза цяла седмица в сладкарницата, пред това да си направиш една прекрасна вечеря в петък вечер.