Кратък наръчник за премахване на мъртви животни от шосето.

Всички, които са имали уникалната възможност да пътуват по повърхността на нашите невероятни пътни артерии, са имали поне веднъж възможността да съзрат останките на леко прегазено животно. Това е една наистина неприятна гледка, независимо от факта, че просто се разминаваме с този зловещ пейзаж, само за няколко секунди.
Хората, които неволно или заради висока скорост, или поради най-различни причини са станали фактор за създаването на пътно петно от животински произход, трябва да имат нужда да прочетат, как точно би било добре да се подходи в такава ситуация.Защото, станалото станало, на всеки може да се случи, но да бъдат зарязани останките на сред шосето, това е доста, как да кажа, брутално.

Разбира се, че това не е проблем номер едно на всички бързащи и динамични хора, които не отдават значение на тези неща, и по скоро са над тях, за определен момент, когато ги прегазват, и не би трябвало да им обръщат особено внимание, но поне да спрат за секунда и да погледнат през какво минават.Има голяма вероятност съществото да е още живо и да се нуждае от лекарска помощ, все пак е живо същество, независимо че живее на улицата.
Стъпка първа: Винаги когато усетите, че по време на шофиране, предната Ви броня е изпитала неочаквано съприкосновение с неидентифициран обект от животински произход, намалете внимателно скоростта и отбийте възможно най-близко до мястото, където се е появило усещането.
Стъпка втора: Когато слезете от автомобила, за да се уверите в истинността на усещането, не поглеждайте първо състоянието на автомобила, той може да се ремонтира. Ако преди това усещането е било съпроводено с тъп, моментен неприятен звук, първо трябва да потърсите причината за него.
Стъпка трета: Когато установите, че Вие сте причината за този звук, което ще стане много трудно, защото всички отричат, погледнете дали съществото има нужда от лекар.
Стъпка четвърта: Ако има нужда от лекар, най-малкото нещо, което може да направите е, да го вземете със себе си и да го транспортирате до най-близката ветеринарна клиника и да се надявате, че ще се оправи.Разбира се, ако сте добър човек може да направите още много неща, но за тях трябва да прочетете в „Кратък наръчник за процедиране с оцелели животни, жертви на неправилно пресичане.”
Стъпка пета: Ако нищо не може да се направи за горкото животинче, поне не оставяйте останките му на шосето, за да се трамбоват и от другите преминаващи шофьори.Ако нямате желание да го погребете, поне го преместете на място, което няма да го превърне в още по-безформено петно. И това е някакво начало.
Предварително благодарим на всички любезни хора, които ще решат да се съобразят с някои от съветите посочени в този „наръчник” .Шофирайте внимателно и безаварийно.Лек път на всички.