Кой труд е по-изморителен, интелектуалния или физическия?


На голяма част от хората им се налага да работят, за могат да оцелеят и да има какво да кльопат. Коя работа би изморявала повече, работата свързана с целодневно напрягане на мускулите или ежедневните мисловни усилия, които се полагат всеки ден, на работното място.
Самия въпрос, предразполага към много продължителен и труден спор, на финала на който пак няма да има решение на въпроса.Хората работещи с главата си, може би ще имат превъзходство, до определен момент, което бързо ще се изчерпа в момента, в който хората използващи мускулите си, за да изкарват насъщния, се изнервят достатъчно.

Трудно е да се определи кой има право по време на такъв вид спор, защото сам по себе си е безсмислен, но ако погледнем от гледна точка на това , че и дете страни са прави, тогава нещата изглеждат по съвсем различен начин.Защото наистина са прави, общото между тях е, че все пак им се налага да работят, което си е неприятно, ако работиш нещо, което не харесваш. Независимо с какво работиш, все пак работиш, при всяко положение е трудно, сигурното е, че трябва да станеш сутрин и да отидеш на работа, за да може да вършиш това, което се очаква от теб.Независимо с какво работиш, глава или мускул.
Това означава, че и двете страни при такъв спор, се пекат на еднакъв огън, и всичко се свежда до това дали имаш желание за работа или нямаш.Така наречените „шестаци” или „зубари” ежедневно трябва да се сблъскат с огромно количество досадни простотии и често пъти остават недооценени, според самите тях, което ги кара да се чувстват зле.
От друга страна „гладиаторите „ или хората извършващи своята дейност с мускулите си, ежедневно се скапват физически, за да може да има нещо реално налице, когато им приключи работния ден.
Обобщено казано, и двете страни са прецакани, поради простата причина, че им се налага да работят, това означава, че не е необходимо да се използват изрази като : „Нито си ми на образованието, нито …….” , или „Чиновниче дребно, сега ше дойда и ше ти…..”.Просто са излишни.
Пожелавам на всички, в следващия си живот да се родят милионери, а в този, да работят това, което харесват, защото по-хубаво нещо от това да работиш нещо, което ти доставя удоволствие няма.