Помощ!!!Помощ!!!Напих се, като дзвер, и не помня нищо.

На всеки средно статистически любител на алкохолните изживявания му се е случвало да се събуди на непознато място , до човек който познава бегло.Тази ситуация е доста неловка, и в някои моменти може да се окаже много травмираща.За да се избегне посттравматичния стрес при средностатистическия любител на неочакваната алкохолна кома, експертите препоръчват няколко прости правила, които могат да предпазят индивида от пълно алкохолно затъмнение. Правило първо: Употребата на алкохол винаги трябва да се извършва в присъствието на проверени и добре тренирани партньори по чашка.
Тъй като алкохолната амнезия е много непредвидимо следствие, трябва да може да се разчита на паметта на любимия партньор по чашка.Даже и да е по-податлив на алкохолна амнезия , от самите Вас, това не винаги може да бъде недостатък, защото моментите, които ще помни, почти никога не съвпадат с моментите, които ще запаметите Вие.По този начин, е по-лесно възстановяването на събитията и анализирането на основните предпоставки довели до алкохолната амнезия.Ако и двамата не помните нищо, поне ще имате идеален партньор за споделяне на несгодите от махмурлука.
Правило второ: Наличието на разнообразни, по своята същност питиета, винаги е предпоставка за образуването на алкохолна амнезия.За това, още в самото начало на процеса е желателно да се маркират няколко основни елемента и подробности от заобикалящите Ви хора и среда.Набелязването на лесно помнещи се, и фрапиращи подробности, спомага значително, на следващата сутрин, обед или късен следобед(зависи от метаболизма, тренинга и количеството), за по пълно възстановяване на пъзела.
Правило трето: Когато се събудите в непозната среда, оскъдно облечени е обкръжението на човек или хора, за които нямате спомен, че познавате, най-разумно е да изчакате въпросите, които ще поставят, те или той, или тя, винаги са свързани със фрагменти от етапите през, които се минава, за да се стигне до алкохолната амнезия. Тези въпроси ,значително помагат за образуването на откъслечни спомени свързани с различни ситуации и действия, касаещи Ви пряко, и ще помогнат за формулиране на малко по-адекватни отговори.
Всички професионалисти избягват алкохолната амнезия, за това моля Ви не правете това у дома си, хората занимаващи се с този вид спорт, са тренирани и имат дългогодишен опит.Неправилната употреба води до непредвидени и неконтролируеми ситуации. Пийте умерено, за да не Ви возят в ръчната количка.