Легендата за добрите шефове.


Малко хора могат да си позволят лукса да работят само за себе си, без да имат шефове на главата си.И в голяма част от случаите преди да стигнат положението си, са преминали през различни етапи, които са ги сблъскали с най-разнообразни, по своята същност и начин на действие, началнически приумици, за "съжаление" вече никога не биха могли да имат възможността да срещнат истински добри шефове.

Какво би трябвало да се крие под понятието “добър шеф”?Ще си позволя да формулирам няколко основни критерия, които да помогнат на всички шефове да станат по-добри :)
Добрите шефове винаги отсъстват през по-голямата част от работния ден и никога не контролират нивото, бързината, и качеството на свършената работа.
Добрите шефове винаги поставят ежедневните задачи с мил, приятен и благ тон на гласа и винаги добавят по някоя шега за финал.

Добрите шефове никога не са претенциозни за външния вид на своите подчинени, даже и да са без дрехи и обувки, за добрите шефове това е без значение.


Добрите шефове увеличават заплатата на своите подчинени всеки месец с 20% и редовно дават премии за работа, която ЩЕ бъде добре свършена.


Добрите шефове винаги закусват баница и боза в компанията на всички свои подчинени, без да се притесняват от факта, че “слизат на тяхното ниво”.


Добрите шефове могат да говорят 1 час със чистачката за децата и, без да считат това време за загубено.


Добрите шефове помагат на своите подчинени да си направят профили във Facebook и им осигуряват нужното време и техника, за да са в крак с последните новости.


Добрите шефове работят повече от своите подчинени, за да може да са добър пример за тях.


Добрите шефове организират невероятни фирмени празненства, спонсорирайки ги със собствената си заплата.


Добрите шефове никога не забравят рождените дни на своите подчинени и винаги организират парти изненада, за да ги зарадват, а следващия ден винаги е почивен.


Добрите шефове винаги дублират продължителността на годишния платен отпуск.


Добрите шефове подаряват семейни екскурзии на всички свои подчинени, поне веднъж годишно.


Добрите шефове не съществуват.