Мобилен телефон със шайба.


Ежедневно в живота на хората навлизат все повече различни видове нови технологии , които правят общуването по между им много по – лесно . Но дали това наистина е така ? Обикновения човек трудно би могъл да бъде в крак със всичко ново което излиза на пазара .

Изразходва се време за да се научат новите средства за комуникация и тъкмо когато вече сме свикнали с употребата на новия си телефон , излиза по – нов модел , с много по – различни и усъвършенствани функции . Заслужава ли си да учим толкова много за да сме в крак с времето или един обикновен и нормален начин на общуване би ни донесъл същите резултати .
Въпрос на избор е дали ще се вманиачим по новите технологии или ще се радваме на малко по – спокоен живот със стария си телефон . Разговорите , в които можеш да докоснеш своя събеседник са едно почти изчезващо явление , за това е много ценно когато съумеем да проведем поне един нормален диалог с някого , в напрегнатия и интензивен ден .

Всичко в ежедневието започна да се случва много бързо , което според мен е лошо , защото ценните случки и неща от живота също преминават много бързо и докато се обърнеш , колекцията ти от видео касети , събирана с толкова мъки , вече е ненужна и безполезна . 

От носталгия по доброто старо време , когато всичко си беше бавно , ритмично и хармонично , като тиха спокойна и приятна музика , човек е способен да прерови всички магазини за мобилни телефони с едно едничко желание , да си намери такъв модел мобилен телефон , който вместо сензорен дисплей или клавиатура , да притежава обикновена проста шайба . Даже не е задължително да има и камера , достатъчно е да се чува онзи специфичен звук , когато се набира номера .


Важно е да има такива мобилни телефони с шайба , защото трябва да не забравяме , че е важно с КОГО говорим , а не с КАКВО . Еволюцията и прогреса са способни да заличат всички тези приятни усещания не само , когато се води разговор лице в лице , но и цялата смесица от емоции преди да е настъпил разговора .


Сега с една обикновена уеб камера можеш да видиш всеки с когото разговаряш и тази възможност се приема за даденост , а преди картината се виждаше само в съзнанието и беше много по – ясна и чиста . Къде отиде тази картина ?
Ако не сте се виждали от много дълго време с някой , и искате да му се обадите , опитайте да го потърсите по телефон със шайба .