Спокойствието на природата или динамиката на големия град.


Можем ли да разберем къде наистина ни харесва да живеем ? Сигурни ли сме , дали не сме просто свикнали с начина си на живот на мястото на което се намираме ? Мястото , което обитаваме до голяма степен влияе на начина на мислене .

Ако просто сме свикнали на живеем в голям град или в по – малко населено място и не може да си позволим база за сравнение , никога няма да може да бъдем сигурни дали живеем на точното място , което ни харесва .

Всеки човек , с течение на времето си изгражда система от навици , с които успява да се вмести в начина на живот на съответното място . Тази система от навици му позволява да живее удобно и спокойно , до момента в който не си зададе въпроса дали наистина е щастлив от мястото и начина си на живот .
Винаги могат да се изтъкнат редица фактори в подкрепа на актуалното местообитание на индивида , големия и динамичен град , с многото си възможности за реализация и забавление, от друга страна спокойствието и красотата на по – малко населените места , които трудно могат да бъдат намерени в големите градове . 

Всеки би могъл да защити достойно предимствата на место обитанието си , но дали наистина се чувства щастлив , там където живее или просто е свикнал с удобството на навиците , които си е създал . Важно е да не се опитваме да се приспособим към средата, в която живеем на всяка цена , а първо да си зададем въпроса дали си заслужава борбата и импровизациите , които ще трябва да направим така или иначе .

В повечето случаи , натоварения начин на живот който водим не ни позволява да се замислим дали живеем на правилното място или не . Защото просто не остава време за това , плъзгайки се по всички малки и големи събития в ежедневието . Забравяме , че винаги имаме право на избор , за нещо толкова важно , като средата която обитаваме .


Задължително трябва просто да спрем за малко и да помислим дали наистина си заслужава цялата борба и импровизации , които са неизбежни на всяко едно място , независимо къде се намираме .Когато се борим , за да живеем на място на което се чувстваме щастливи , всичко изглежда по много различен начин . Не става по – лесно , но придобива смисъл , защото знаем какво искаме и се борим за да го постигнем .