Книга или филм ?


Едно от най-масовите средства за забавление е гледането на филми.Може ли да се направи сравнение между удоволствието от четенето на книга и емоциите, които ни дават филмите? Едно такова сравнение ще е напълно неуместно и необосновано, защото, тези две неща са напълно различни.

В случаите, когато даден филм е създаден по някоя книга, голяма част от феновете на книгите, а и не само, са категорични в твърдението, че книгата е била много по-наситена емоционално от филма. В подкрепа на книгите, също може да се добави и обратното твърдение, когато даден филм е изгледан преди да се прочете книгата, емоциите от книгата са много по-засилени и близки до читателя.

Не, че филмите са лоши или не носят никакви емоции, но нито един филм не може да се сравни с трескавото прелистване на страниците от точната книга. Винаги и е било по-приятно да чета нещо, което ми харесва, отколкото да гледам филм, но и книгите си имат недостатък.

Трудно можеш да разбереш дали една книга би допаднала на своя читател още от самото начало, докато при филмите е значително по-лесно.Може би стъпките при избора на подходяща книга допълнително засилват усещането от хубавата книга, но е истина , че за да попаднеш на точната книга , трябва да преминеш през доста голямо количество за четене, за което се изисква време.При филмите не е точно така, просто пускаш , виждаш и ако не ти хареса минаваш към следващия.


Както при избора на филм, така и при избора на книга, винаги може да се разчита на общественото мнение, ако всички харесват даден филм или книга, има голяма вероятност да се хареса и на теб, но не винаги става така. 


При всички случаи е важно да не се прекалява с едното и да не се забравя другото, защото баланса между двете, обогатява по интересен начин емоциите, от тези толкова приличащи си, и в същото време толкова различни, начина на забавление.