Спонтанно пазаруване.


Този феномен се изразява най-ясно в празничните дни и може да се обозначи най-ясно с думите “лудото пазаруване”.Но дали наистина си заслужава да се губи ценно време в обикаляне по магазините в търсене на поредната ненужна вещ, само заради традицията, която повелява да се подаряват подаръци.

Повечето хора , които избират подаръци винаги изпадат в страхотно затруднение поради факта, че са изправени пред доста труден избор , а именно какво точно би се харесало на човека за който е предназначен подаръка . Притиснати от този факт, започват да купуват абсолютно спонтанно , точно най-неподходящите неща, особено ако не познават добре човека, или ако не се замислят какво точно би зарадвало човека за когото е предназначен самия подарък.

Важно е когато се избира подарък , вниманието да е насочено не конкретно върху дадената вещ, а изцяло върху човека за когото е предназначен конкретния подарък.
Ако си представяме човека, когато купуваме неговия подарък , тогава по-лесно бихме могли да изберем нещо подходящо . Не трябва да се “хвърляме” в покупка на първото нещо , което ни се стори подходящо, защото подходящото за нас , не винаги се оказва подходящо за другите.


Избирането на подходящ подарък е труден процес, отнема много време и винаги има риск да не се приеме добре.Но нито едно усещане не може да замести гледката от радостта на човек, който е получил точния подарък. От тази гледна точка пазаруването на подаръци си заслужава и носи страхотно удоволствие. 


За разлика от чувството, което причинява натрапчивото желание на нежната половина от човечеството, целящи да превърнат спонтанното пазаруване в олимпийски спорт, тогава независимо от предназначението на подаръците, последствията може да се окажат извънредно фатални за мъжете в икономически план.


За жените сигурно има някакъв дълбок смисъл в този начин на пазаруване, но за самите мъже е особено болезнено и неприятно пазаруването на безполезни неща, които или няма да влезнат в употреба, или ще се употребят само веднъж и после ще бъдат забравени.На всеки средностатистически мъж се е случвало да чуе думите “М-и-и-и няма какво да облека” от жената стояща пред вратата на огромния претъпкан гардероб.Тази реплика , употребявана прекалено често в присъствието на мъж , е в състояние да му причини тежко главоболие и да предизвика мигновено желание за освежително спиртно питие.


За да се обобщи темата със спонтанното пазаруване, мъжете трябва да избират по-внимателно подаръците без да бързат и да се мъчат да се отърват от мъчението да обикалят магазините, а жените …. при тях няма лек за това състояние .:)