Пурите!


За любителите на димните удоволствия, пурата е като достигането на най-високия връх.Но дали повечето начинаещи пушачи са наясно как точно могат пълноценно да се насладят на това доста тежко за белите дробове удоволствие?

Има си изпитана методика за употребата на този толкова аристократичен порок, и няколко добре изпитани принципа и стъпки, които трябва да се спазват, за да се постигне по-качествено и голямо удоволствие от пурата.Като за начало прекрасно навитите тютюневи листа, не може просто да се захапят и да се почне с пушенето, пурата трябва да бъде подготвена предварително , като леко се отрязва единия край, с помощта на пригоден за целта инструмент.
Самото запалване, не трябва да е като при обикновените цигари, изисква се особен финес и маниер за да се поднесе пламъка точно под самата пура, без да се осъществява пряк контакт между върха и пламъка.За препоръчване е при запалването на пурата да се употребяват естествени източници за създаване на пламъка.Пламъка се задържа за кратко време докато пурата не се запали равномерно, перфектното запалване трудно ще се постигне при първия опит , но за това има още много не изпушени пури с които да се натрупа опит.
След успешното запалване, остава само да се употреби по-възможно най добрия начин в комбинация с подходящо питие, но това е тема за друг разговор.Пурата никога не се пуши до самия край, винаги се оставя угарка, защото и най-добрата пура има неприятен аромат когато привършва. Удоволствието от добрата пура не е само в нейното пушене , а и в предразполагащия и отпускащ аромат, желателно е когато не се пуши да се седи на подходящото място в пепелника и леко да напомня с дима си за своето присъствие.

По този начин няма да се налага да изтръскваме пепелта, а тя просто ще се отделя от самата пура по естествен начин. Удоволствието от пурата, не се изразява само в пушенето и, аромата и усещането ,което предлага като ефект са несравними, особено когато са споделени с добри питиета и добри приятели.Винаги трябва да сме толерантни към непушачите и да се съобразяваме с тях, освен това дълбоките вдишвания от дима отделен от пурата са крайно нежелателни и вредни за организма.