Кризата !!!


Криза е на всички места по света, в криза са американци, гърци, испанци в криза са всички.Оплакват се и искат още повече неща.Кога ще свърши?Ми няма да свърши НИКОГА, винаги ще има криза и винаги ще има недоволни и страдащи и колкото повече се размножаваме, толкова по-голяма криза ще има.

Какво трябва да се направи, за да се излезе от кризата? Трябва да се бачка, защото така е устроена системата, не работиш ли, трябва да крадеш, крадеш ли, отиваш на топло, ако си дребна риба, ако си едра риба, някоя по-едра те изяжда и пак всичко почва отначало.
Истината е, че трябва да се бачка и то много, ако нямаш работа там където живееш трябва да си намериш, може да търсиш работа в Англия, може да търсиш в Сибир или някъде из планетата, но ако нямаш желание за работа, ще работиш тук в нашата мила родина.

Желание може и да е имало някога, но при условие, че ти се налага да изкараш месеца като заможен сомалиец, желанието се изпарява, като стомашен газ, при първата заплата.
Хубавото е, че за нашата държавица, криза няма, защото ние сме си в постоянна криза и не усещаме глобалната, ние просто сме си свикнали и си ни е добре, няма значение дали фалират държави или петрола се покачва, ние сме си свикнали да си живеем гадно и си караме.
Ходим на работа без желание, чудим се какви причини да измислим, за да не си свършим работата, чакаме датата на превода, и така до мизерната пенсийка.
Докога ще я караме така?Питам аз и отговор не искам, защото няма и да получа.
За радост има хора, които забелязват, че се превръщаме в стадо, но те само говорят или пишат . Какво друго може да се направим?Нищо не може да се направи.Може да си потърсим работа в Англия или Франция или някоя друга цивилизована държава, но щом имаме желание да работим ще намерим къде и как.Винаги се старая да завършвам оптимистично, с нещо весело, но в този случай не мога.Бъдете весели и работете добре, за да излезете от кризата, защото никой не е по-голEм от лебеца J