Селски туризъм – уникална оферта.


Съвсем скоро ще настане момента, когато голяма част от селата, ще се обезлюдят съвсем, за да се превърнат в затънтени и мрачни места, на които може да се срещнат единствено духовете, в лицето на автентичните сгради, от един изминал строй.

Нашите села, бавно но сигурно започват да се превръщат в изчезващ вид, поради простата причина, че всички „граждани” обичат да си ходят на село, много рядко.

Има хора, които живеят на забравени от всички места и си практикуват селски туризъм ежедневно. Стават рано сутрин и тръгват на обиколка за често срещани дървесни видове, които трябва да бъдат редуцирани с цел повишаването на топлинната енергия в обитаемото посещение. Това е един от ежедневните атракционни, които ни предлага съвременния селски туризъм.

 Друг основен занимателен процес  за практикуването на селски туризъм е осигуряването на достатъчен хранителен запас за полезните домашни любимци, които в някои случаи могат да достигнат , значителен брой, като численост.
Тогава осигуряването на хранителен запас, ще е едно доста екстремно преживяване за всички, които искат да се включат. За съжаление има много малко кандидати в повечето случаи, което автоматично го превръща в едно не толкова популярно мероприятие за хората практикуващи селски туризъм.

Все пак е важно да се отбележи, че това мероприятие може да се превърне в колективен спорт, и да даде началото на много полезни състезания, от които ще са доволни всички, които са решили да се занимават със селски туризъм.

Поредното нежелано мероприятие за този вид туризъм е придаването на адекватен вид, на почвената повърхност без помощта на тежки механични средства разчитайки единствено на наличните, автентични, традиционни инструменти.

Изморително и продължително, но много занимателно и полезно мероприятие за всички, които търсят методично повтарящи се движения с достатъчно тежък инструмент, за да не си усещаш рамената след процедурите. Общо взето, основните мероприятия свързани със селски туризъм се очертаха, но след всяко едно от тях, на повечето места, за които става дума, като бонус предлагат естествена спа терапия с биологични продукти на естествен терен.

 Процедурите не се заплащат, и не са за време, няма намаления и специални оферти, всеки се къпе в реката колкото му душа сака и се маже с колкото кал реши, стъпва върху камъни, които си избере, ако са затоплени от следобедното слънце, релаксиращият ефект е много по силен .

Мисля, че трябва да посещаваме по-често подобни места за селски туризъм, за да сме по-близко до природата и да не изчезнат съвсем от картите всичките тези места, на които може да практикуваме съвсем безплатно този вид туризъм.