Иде безработица


Иде много безработица и има за всички .

Иде много безработица и има за всички. Винаги ми е било интересно, как няма малко по-позитивни новини, които да накарат хората да се зарадват поне малко .
И без това всичко им е прецакано, ми като седнат да гледат или да четат разни новини , започват още повече да се ядосват . 

Тази новина може да се каже, че не е от най –оптимистичните , но за сметка на това, може да стане още по-лоша . Става въпрос за това : 

Още ще расте безработицата в България
Ще расте и няма да спира докато накрая заетите лица не станат под 1% , за да може всички да се превърнем в едни щастливи безработни, които да усвояват европейски фондове и да се радват на прекрасното слънце, докато не дойде момента, в който не се повтори ситуацията с нашата мила съседка .

Има много безработни , които искат да работят . Но как да започнат да подават работното си време на тези цени? Няма как това да се случи, естествено е да предпочетат да са безработни, вместо да се изтезават във всяко едно отношение, като отделят време, знание и енергия, за да работят за някой новосъздаден тарикат, който на края на месеца, с измамно печална физиономия ще им каже : „ Кризата ни удари , и трябва да намалим заплатите „ .

Как да искат да работят тези безработни хора в такава среда ? Когато започва работният ден , понякога не се знае, кога ще свърши, а в същото време е само четири часа . Защо да се подлагат на подобни изтезания, които няма да завършат добре, когато дойде време да се събират всички точки и други подобни глупости, които са необходими за пенсиониране . Няма как да се намали безработицата, или ще работят някъде навън или ще си кютат тука, нашите мили безработни хора и ще чакат по-добри времена , в които да изявят способностите си .

Когато трябва да променим една работна система наложена с години, която е озаглавена „ Я те лъжем, че работим, па ти ме лъжеш, че ми плащаш „ , ето това е наистина трудна работа. Макар, че в последно време се забелязва тенденция в преборването и, това не означава, че ще бъде изкоренена изцяло .

Проблемите с безработицата са много и са най-различни, но не мисля, че основните са липсата на работа . Работа има, за всички китайци и за индийците, взети заедно, мотивация за работа липсва. Не може за една и съща работа, в друга страна в Европа да се получават няколко пъти повече пари, а тук се получава само голямото „дръвце” , и от към качество на работа, и от към заплащане .

Отчасти заслужаваме ситуацията, в която сме попаднали, но винаги може да се измъкнем, ако решим да работим, и да си плащаме както си трябва . Монетата от двете страни трябва да е със еднаква стойност, за да има какво да си купим с нея, винаги когато решим да я похарчим, и като работодатели, и като работници .