Различни бисери .

Ценни бисери и размисли за разни неща .


Има много велики и мъдри хора, които са казали велики неща, повечето не са бисери , а наистина ценни съвети, които трябва да бъдат спазвани и разбрани понякога .

От толкова много ценни мисли и изказани неща , трудно могат да се подберат най – подходящите , които да са универсални и уместни за всяка една ситуация, но има няколко, които просто ми грабнаха вниманието поради различни причини .

Когато някой попадне на подобни бисери, е редно да е помъчи да ги разбере и осъзнае, за да намери истинският смисъл, който е вложен в тях, макар че истината за всеки е различна, и различните хора биха погледнали по различен начин на тези неща, някой от изводите могат да се превърнат във фундаменти . Първата интересна мисъл, на която искам да се спра е :

„Колкото и да са кратки думите “да’ и “не” те изискват най-сериозният размисъл. „

Кратки или не, тези думи имат най-големи последствия, ако са изказани неправилно. Най –фрапиращ пример може да се даде със сватбените церемони, при които всяка една от тези две думи е фатална, просто не може да кажеш различно нещо от „ДА” или „НЕ” , каквото и да се отговори на въпроса зададен през времето на сватбената церемония е фатално и има страховити последствия, независимо от отговора .
Ако се замислим сериозно, може да се стигне до още много подобни примери, които да подкрепят твърдението на Питагор, но по-добре да не се замисляме много, за да не ни опада косата .

Друго интересно писание, което блести със съвършенството на своята простота е:„С неизбежното и боговете не спорят.”

Толкова кратко, а толкова ясно, може да бъде само вярно това твърдение. Ако сте имали чувството, че спорите с телевизор, когато говорите с някой, това означава, че трябва да се докоснете до „божественото” веднага , за не си хабите излишно нервите, които със сигурност ще трябва да се употребят, най-често без да има никакъв смисъл от това .

Хубаво е, че се намира подходящ и кратък израз, който да дава ясно обобщение, кога трябва да се откажем да спорим за глупости .
Последният , така наречен бисер, може да предизвика, цяла една вселена от въпроси , които да останат без отговор . Толкова типично е винаги да се месим в работите на другите, че понякога забравяме че:

„Най-трудно е да познаеш себе си, най-лесно е да поучаваш другите. „

Това е толкова ясно изказано, че само ако за момент се постараем да си дадем отговор на въпросите , които биха възникнали, когато прочетем това изречение, ще се преродим в едно създание, което с нищо няма да пречи на околните, като се натрапва в техните лични мисли и пространства .

Много философско взе да се получава, и за да се върнем в лекият и фриволен режим на този забавен блог , за обобщение може да се каже само че, колкото повече се замисляме, толкова по –често ще ни се налага да виждаме реално резултатите от следното твърдение :
„Животът е като представление – в него най-често най-лошите измежду хората заемат най-добрите места. „


Вашето забавно мнение е важно, за това не се притеснявайте да го споделите ...