Грижи

Ако успеем по някакъв начин да се освободим всички от грижите , които имаме ще настане голям разкош. Но уви , това е твърде невъзможно да се случи .Гржи има всеки, дори и най-безгрижният човек на света, винаги ще намери за какво да се притеснява, и все нещо ще е в състояние да предизвика безсънието му .


Ако има начин за решаване на всички проблеми едновременно, без да се създават нови след това, аз искам да го знам .Едва ли съществува подобна панацея, но може да се измислят няколко кратки трика, които да накарат всеки да приеме по-лесно всичките грижи, които се създават ежедневно .

Когато не искаме да имаме допълнителни грижи, които да решаваме, е желателно да не си ги създаваме . Колкото по-просто и близко до природата живеем , толкова по-малко грижи се очаква да имаме, защото съвършенството е в простотата .

Но това не винаги е така, и в повечето случаи има грижи при всяка една ситуация . Грижите са неизбежни, като данъците, идват неочаквано и сигурно, без да дадат врене, за да се подготвим или , за да ги избегнем .

Няма проста схема за решаване на грижи, когато имаме много грижи, има три варианта, да започнем да ги решаваме, да започнем да се предаваме или да оставим всичко в ръцете на късмета и да видим какво ще се случи . За съжаление, правилното решение винаги е най-трудното, и ако решим да се доверим на някой от другите варианти, рискуваме всичко да ни се срути върху главите, след известен период от време .

Няколко прости правила за справянето с грижите, които биха могли да бъдат полезни на някой, който е толкова затрупан с проблеми, че е забравил, че може и сам да си ги формулира правилно .

- На първо място, когато имаме много проблеми е желателно винаги, когато трябва да вземем някакво решение, независимо дали е голямо или малко, да останем абсолютно спокойни. Когато сме спокойни и не се напрягаме излишно, вероятността да вземем правилното решение за отстраняването на даден проблем, е в пъти по-голяма, отколкото ако вземем решение докато сме ядосани .
-На второ място, никога не трябва да бързаме, когато взимаме решения свързани с проблемите си, не винаги първият изход който видим, е правилният . За да се намери точно и максимално добро решение на проблема, трябва да се разгледат всички варианти, които сме способни да измислим .
- На трето място, само и единствено ние може да си решим проблемите. Когато започнем да слушаме много мнения, за това, кое е правилно, и какво трябва да направим, със сигурност трудно ще намерим правилно решение . За това е най-добре да се заемем сериозно и да си намерим най-правилното решение за нашите проблеми , защото никой друг, освен нас самите , не ги познава толкова добре .
- И на четвърто място, не е задължително винаги да се справяме сами с проблемите си, понякога, най-правилното решение е да намерим помощ, но решението дали да потърсим помощ или не, винаги трябва да си е наше .- На пето място, проблемите винаги ще ги има, но когато сме обградени от добри приятели, всичко минава и заминава , по – лесно. Това не е съвет , а е просто задължително, за да може всичко да е по-весело, забавно и щастливо.

Не може да избягаме от грижите, но може да направим така, че да преминават по-лесно и безпроблемно.Всички имат грижи, но много малко хора съумяват да преминават през грижите си със смях и лекота, когато всички успеем да се забавляваме, докато решаваме проблемите си, тогава ще изчезнат всички грижи .