Малките неща, които ни правят щастливи.


Тъй като вървим напред в живота си и започваме да осъзнаваме, суровата действителност , която неминуемо се стоварва върху нас. Трябва да оценяваме малките моменти на щастия, които ни заобикалят.

В един момент  започваме да осъзнаваме Голямата Истина за Щастието. Не става въпрос за това да пораснем и всичко да ни е позволено .  Става въпрос за маркирането на дребните неща.
Става въпрос за осъзнаването на всички малките моменти на радост ,които ни заобикалят в  тези стресиращи време.

Защото докато сме заети да губим време за ядосване и да хабим нерви , ние забравяме да се радваме на дребните щастливи  неща , които са на всякъде около нас. Имено тези дребни щастливи моменти ни помагат да преминем безпрепятствено през проблемите на ежедневието.

Всяко едно действие ,което предприемаме, за да се заобикаляме със дребни щастливи моменти. Важно е да забелязваме, когато някой се тревожи за нас, радостта на кучето ни , когато се приберем изморени от работа, радостта в очите на родителите, когато ги посетим. И още  куп други примери, за които дори не се замисляме през повечето време.

Всички тези дребни неща са от голямо значение, правилното доставянето на всекидневните дози щастие се намира в детайлите, които не трябва да пропускаме.
За да оценим живота и всичко това , което ни трябва да знаем трябва да си зададем правилните въпроси.

  1. Радваме ли се на малките неща , които ни заобикалят?
  2. Щастливи ли сме от мястото, на което живеем?
  3. Имаме ли любопитството към всичко красиво и позитивно в живота си?
  4. Наясно ли сме със себе си и с това , как искаме да прекараме живота си?

Няма смисъл да имате последен модел автомобил ако няма любим човек , който да повозите, няма смисъл да имате много пари ако няма приятели , с които да се забавлявате, няма да се почувствате в къщи ако няма майка , която да сготви вечеря.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажи си мнението по въпроса?/?